Begin jaren 40 vorige eeuw kwam Theo Heebing Sr. vanuit het Gelderse Beek naar de Lutte in Twente om hier te gaan werken als boerenknecht.

Na de oorlog startte hij een klein bedrijf op aan de Postweg in de Lutte, dat gestaag en voorspoedig groeide. Begin jaren 60 werd de huidige locatie aan de Lossersestraat 18 in gebruik genomen, waardoor hij de dienstverlening samen met zijn vrouw Dinie verder kon uitbreiden.

Niet alleen werkte hij voor agrariërs maar richtte hij zich ook meer en meer op grondverzet, houttransporten en verhuur van machines. Het bedrijf groeide daardoor verder tot de huidige omvang.

Begin 80-er jaren overleed Theo Heebing Sr. Het bedrijf werd voortgezet door zijn vrouw Dinie, samen met haar zoons Theo Jr. en Bertus Heebing. Ook de andere twee zonen Gerard en Tonnie kwamen in het bedrijf werken, alsmede meerdere personeelsleden, Tot op de dag van vandaag is de onderneming als een echt familiebedrijf actief in de agrarische sector en het grondverzet in Twente. Flexibiliteit en vakmanschap kenmerken de organisatie, waardoor mens en machine snel inzetbaar zijn voor onze klanten.